Štěpánská jablková bábovka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 36 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 90.4 mg
- Draslík 298.7 mg
- Vláknina 8575.3 mg
- Vitamín A 8575.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny. 
- 
                                2Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky. 
- 
                                3Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. 
- 
                                4Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. 
- 
                                5Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto. 
- 
                                6Obě těsta promícháme a dáme péct. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        