Florentinky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 21 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 160.4 mg
- Vláknina 4660 mg
- Vitamín A 4660 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 210C. 
- 
                                2Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm. 
- 
                                3Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny. 
- 
                                4Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        