Polévka zelná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 51.3 mg
- Draslík 1218.3 mg
- Vláknina 3192.3 mg
- Vitamín A 3192.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 949.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout. 
- 
                                3Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso. 
- 
                                4Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme. 
- 
                                5Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        