Čokoládovo - rýžový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 7.3 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 2450 mg
- Vitamín A 2450 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 210C. 
- 
                                2Ve vroucí vodě blanšírujeme rýži asi 3minuty. Poté ji necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. 
- 
                                3V kastrolu přivedem k varu mléko, 60g cukru, špetku soli a podélně rozříznutý vanilkový lusk. Mléko nalijeme na rýži a dáme na 25minut do trouby. Hotovou rýži z formy vyjmeme, vanilkový lusk odstraníme a necháme vychladnout. 
- 
                                4Teplotu snížíme na 150C. 
- 
                                5Zbytek cukru necháme při nízké teplotě zkaramelizovat se 6 lžícemi vody. Karamel nalijeme do dortové formy a pokryjeme jim dno i stěny. 
- 
                                6Čokodádu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s rýží. Směs nalijeme do formy, tu postavíme do zapékací mísy s vodou a vložíme do trouby na 15minut. 
- 
                                7Hotový koláč necháme vychladnout a poté dáme ještě na 3-5hodin do lednice. 
- 
                                8Vyjmeme z formy a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        