Rýžová kaše s mandlemi a višněmi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 15 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 95.1 mg
- Vláknina 3073.3 mg
- Vitamín A 3073.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži nejprve propereme ve vodě a necháme okapat. Mléko s máslem a podélně rozříznutým vanilkovým luskem přivedeme k varu. Přisypeme rýži a vaříme při nízké teplotě, dokud rýže nezměkne, cca 40minut. Odstavíme, opatrně přimícháme mandle a cukr a necháme vychladnout. Mezitím ze smetany ušleháme šlehačku, vmícháme zlehka do rýže a odložíme na chladné místo. 
- 
                                2Višně necháme okapat, šťávu povaříme při nízké teplotě tak, aby zhoustla, poté přidáme sherry. 
- 
                                3Na vychlazenou rýžovou kaši rozložíme višně, polijeme šťávou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        