Dýně po polsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 2574.1 mg
- Vláknina 7868 mg
- Vitamín A 7868 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dýni oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé a silné 1-2cm. 
- 
                                2Dužinu vložíme do osolené vařící vody, do níž jsme přidali 2 lžíce octa a vaříme ji doměkka. 
- 
                                3Strouhanku osmažíme na másle, osolíme a opepříme. 
- 
                                4Okapanou dýni rozložíme na mísu a posypeme ji smaženou strouhankou a sekaným koprem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        