Polévka z hrachu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 20 dkg Vepřová uzená plec
  • 0.5 kg Hrách loupaný
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1720 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 13119.9 mg
  • Vitamín A 13119.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách přelijeme asi 3/4l vody, přidáme bujon, uzené maso a povaříme.

  • 2

    Cibulku oloupeme, nakrájíme a osmahneme. Přepasírovaný hrách přidáme k cibuli, přilijeme litr vody, přidáme bujon, maso, majoránku, pepř a sůl.

  • 3

    Polévku dochutíme ještě česnekem.

Komentáře k receptu