Červené zelí marinované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Zelí hlávkové červené
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 1000 ml Voda pitná
  • 400 ml Ocet vinný červený
  • 400 ml Víno červené
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 488.9 mg
  • Vláknina 6678.8 mg
  • Vitamín A 6678.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, zalijeme hodně slanou vlažnou vodou a necháme máčet.

  • 2

    Mezitím si smícháme červené víno s octem, prolisujeme česnek a připravíme si koření. Zelí scedíme, necháme trochu okapat, vložíme do kameninového hrnce, zalijeme vínem s octem, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list a česnek. Dáme do lednice a necháme několik hodin marinovat.

Komentáře k receptu