Kyperské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 814.2 mg
  • Vláknina 9840 mg
  • Vitamín A 9840 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a důkladně propláchneme od škrobu. Na hlubší pánvi brambory osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme koriandr, sůl a pepř. Zalijeme vínem a vodou, vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se většina vody nevyvaří.

Komentáře k receptu