Sýrové mlsání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1751 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 191.2 mg
  • Draslík 110.8 mg
  • Vláknina 1341.2 mg
  • Vitamín A 1341.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 15.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu