Zapékané brambory na irský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 250 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Strouhanka
  • 150 g Sýr Čedar
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 12 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 624.7 mg
  • Vláknina 8429.6 mg
  • Vitamín A 8429.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Mléko dáme zahřát, poté přisypeme nastrouhaný sýr a ohříváme do úplného rozpuštění sýra v mléce. Poté odstavíme z plotny a přidáme worcester.

  • 3

    Mouku smícháme se solí a špetkou pepře.

  • 4

    Zapékací mísu vytřeme máslem, dno vyložíme plátky brambor, poté posypeme moukou a poklademe plátky másla.

  • 5

    Přidáme další vrstvu brambor, kterou posypeme pokrájenou cibulí.

  • 6

    Opět dáme vrstvu brambor, mouku, kousky másla a zbytek cibule.

  • 7

    Zakončíme vrstvou brambor, které zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme péct při 180 °C na 60 minut.

Komentáře k receptu