Burgundské fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 80 g Šalotka
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 g Fazole
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno červené
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 328.7 mg
  • Vitamín A 328.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.

  • 2

    Druhý den vodu slijeme, napustíme do hrnce 750 ml nové vody, přidáme rozmarýn. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.

  • 3

    Slaninu pokrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme, pokrájíme, přidáme k fazolím, přisypeme bobkový list a vmícháme protlak.

  • 4

    Osolíme a opepříme. Zakryté pokličkou vaříme do zvláčnění fazolí.

  • 5

    Slaninu osmahneme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem. Přisypeme vařené fazole, ze kterých jsme odstranili rozmarýn a bobkový list. Osolíme a opepříme, vaříme dalších 10 minut.

  • 6

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu