Telecí hruď na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 900 g Telecí hruď
  • 6 g Petržel - nať
  • 80 g Cibule perlová
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 700 ml Víno burgundské
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 664.4 mg
  • Vláknina 3876.3 mg
  • Vitamín A 3876.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy.

  • 2

    Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Maso přendáme na pánev, zalijeme vodou a uvedeme k varu, poté ihned vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut.

  • 5

    Maso zaprášíme moukou a chvíli na to zalijeme vínem.

  • 6

    Přidáme mrkev, cibuli, koření. osolíme a opepříme a přiklopené vaříme 90 minut.

  • 7

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu