Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 kg Telecí hruď
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 213.6 mg
  • Draslík 484 mg
  • Vláknina 23 mg
  • Vitamín A 23 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prožízneme \"kapsu\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.

  • 2

    Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.

  • 3

    Nádivka :

  • 4

    Maso z plecka omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.

Komentáře k receptu