Lišky se sýrem beaufort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 10 g Petržel - nať
  • 1000 g Lišky čerstvé
  • 100 g Sýr beaufort
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 41.8 mg
  • Vláknina 354.8 mg
  • Vitamín A 354.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a rozkrájíme na poloviny.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Olej rozpálíme a přidáme lišky, přiklopené dusíme 20 minut. Poté přidáme slaninu.

  • 4

    Osolíme, opepříme a odklopené dusíme do odpaření veškeré vody.

  • 5

    Poté posypeme nasekanou petrželí, česnekem a nastrouhaným sýrem.

  • 6

    Dusíme ještě 1 minutu a poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu