Ledová polévka s rajčaty a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 6 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 šálek Rajčatová šťáva
  • 0.5 hrnek Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 918.9 mg
  • Vláknina 7600.8 mg
  • Vitamín A 7600.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu papriku, okurku a cibuli najemno rozmixujeme. Přidáme konzervovaná rajčata a znovu promixujeme. Směs vlijeme do mísy, vmícháme citronovou a rajčatovou šťávu, ochutíme pepřem, solí a necháme důkladně vychladit.

  • 2

    Zbytek zeleniny najemno nakrájíme, rozdělíme do misek a uchováme v chladu. Do každé misky před podáváním vložíme dvě kostky ledu, přelijeme polévkou, ozdobíme smetanou, krutony a petrželkou.

Komentáře k receptu