Plněné skopové žaludky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 290 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 300 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Rajčata
  • 10 g Pažitka
  • 1500 g Skopový žaludek
  • 300 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Olej stolní
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 93.4 mg
  • Draslík 295.1 mg
  • Vláknina 2741.7 mg
  • Vitamín A 2741.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm.

  • 2

    Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.

  • 3

    Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.

  • 4

    Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.

  • 5

    Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.

  • 6

    Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar.

  • 7

    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.

Komentáře k receptu