Vařený krupicový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pšeničná krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 140 g Cukr moučkový
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 309.3 mg
  • Draslík 83.3 mg
  • Vláknina 3823.2 mg
  • Vitamín A 3823.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1587.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu