Červený snapper zapékaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Sýr Feta
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Snapper
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 5.2 mg
  • Draslík 335.9 mg
  • Vláknina 7530.1 mg
  • Vitamín A 7530.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vnitřek i povrch ryby polijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Tymián vložíme do břišní dutiny.

  • 2

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme pokrájenou cibulku, přimícháme rozetřený česnek, přidáme pokrájená rajčata, ocet a rajčatový protlak. Povaříme 5 minut, poté necháme omáčku vychladnout, přimícháme jogurt, oregano a petrželku.

  • 3

    Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, přidáme rybu, zalijeme druhou polovinou omáčky a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě zapékáme 35 minut.

  • 4

    Rybu posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu