Pečený houbový svítek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 207 mg
  • Draslík 684.8 mg
  • Vláknina 7964.5 mg
  • Vitamín A 7964.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme trochou mléka.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém másle podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmíne, solí a citronovou šťávou.

  • 3

    Podušené houby v míse smícháme s nasekanou petrželkou a vymačkanými žemlemi. Směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.

  • 4

    Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.

  • 5

    Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo míchaným zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu