Schiacciata s cibulí a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 3 ks Cibule
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 52.7 mg
  • Draslík 360.8 mg
  • Vláknina 4133.3 mg
  • Vitamín A 4133.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět.

  • 2

    Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut droždí rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.

  • 3

    Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Pak z těsta vyválíme placku o průměru cca 25cm. Přeneseme na vymazaný plech a začneme připravovat náplň. Nakrájíme cibuli a nastrouháme sýr. Obě ingredience rovnoměrně rozložíme na těsto a vše ještě posypeme tymiánem a pokapeme olejem.

  • 4

    Pak už jen stačí vše dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a péct 30 minut.

Komentáře k receptu