Restovaní garnáti na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Bageta
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 10 ks Česnek
  • 24 ks Garnát obecný
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 cl Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1415 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 675.1 mg
  • Vláknina 9373.5 mg
  • Vitamín A 9373.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem.

  • 2

    Připravíme ostrou chilli omáčku: chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Společně s červeným pepřem roztlučeme chilli v hmoždíři. Přidáme 0,5 lžičky soli, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody a lžíci rybí omáčky. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Tymián, bazalku a petrželku omyjeme, otrháme lístky a drobně pokrájíme. Oloupeme cibuli a rozkrájíme na nadrobno.

  • 4

    Zralá rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, sloupneme je a krájíme na kostky.

  • 5

    Ve woku rozpálíme olej s máslem, garnáty s česnekem zprudka restujeme asi 2 - 3 minuty, za stálého míchání přidáme cibuli se žampiony, restujeme další 2 minuty. Vložíme rajčata, sherry, připravenou chilli omáčku, pokrájené bylinky a dobře promícháme.

  • 6

    Podáváme s bagetkami.

Komentáře k receptu