Králík v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 600 g Králičí stehna
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 1627.5 mg
  • Vitamín A 1627.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a na másle osmahneme po obou stranách.

  • 2

    Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli, sekaný kopr, přelijeme bílým vínem a zakryté podusíme doměkka.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme, do šťávy přidáme 1 lžíci francouzské hořčice,

  • 4

    hustou smetanu, provaříme, okořeníme dle chuti.

Komentáře k receptu