Ovocný salát aromatický

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr krystal
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Kardamom
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Limetka
  • 0.25 ks Meloun vodní
  • 2 ks Guave
  • 3 ks Nektarinka
  • 18 ks Jahody zahradní
  • 0.5 ks Meloun cukrový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 698.3 mg
  • Vláknina 30896.3 mg
  • Vitamín A 30896.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 596.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vložíme vodu, cukr, skořici, hřebíček, kardamom, uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 2 minuty a odstavíme, do sirupu přidáme citronovou i pomerančovou šťávu, necháme v chladu odstát.

  • 2

    Z melounů odstraníme semínka a nakrájíme dužinu na plátky. Guavy překrojíme napůl, odstraníme semínka, oloupeme a pokrájíme na plátky. Na plátky rozkrájíme i nektarinky. Jahody zbavíme stopek, pokrájíme, plátky ovoce rozložíme na 6 talířků, přecedíme připravený sirup a vlijeme na ovoce.

  • 3

    Ovocný salát posypeme kokosem a podáváme s jogurtem.

Komentáře k receptu