Králičí stehna s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 350 g Červená řepa
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 650 g Králičí stehna
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 731.6 mg
  • Vláknina 7775 mg
  • Vitamín A 7775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Vyndáme a dáme stranou.

  • 2

    Řepu očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, přelijeme vodou. Do výpeku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, vrátíme maso, zasypeme kostkami řepy, přilijeme 250ml vývaru, dolijeme vodou z řepy (maso má být potopené), vložíme do trouby a podusíme 2 hodiny.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme, řepu a šťávu rozmixujeme na kaši. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a posekaný rozmarýn.

  • 4

    Řepnou kaši podáváme ke králíkovi.

Komentáře k receptu