Mořský okoun s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 600 g Okoun - filety
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Citron
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 650.4 mg
  • Vláknina 10543.2 mg
  • Vitamín A 10543.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé oloupané brambory rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C. Po 30-35 minutách zkusíme, zda jsou brambory upečené dokřupava.

  • 2

    Než se brambory upečou připravíme nízkou keramickou misku, narovnáme do ní 2 rozkrojené mořského okouny (nebo 4 filety bílé ryby bez kostí), zasypeme citronovou kůrou, tenkými plátky zelené cibulky, prolisovaným česnekem, čerstvě nasekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou. Do solíme a do pepříme podle chuti. Přikryté alobalem pečeme 20-25 minut, až jsou ryby propečené. Opékané brambory, vypečená šťáva a dušené fazolky podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu