Grilované slávky se zázvorem a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 110 g Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Šunka parmská
  • 2 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1580 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1662.2 mg
  • Vláknina 1235 mg
  • Vitamín A 1235 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně kartáčkem očistíme, namočíme na 5 minut do studené vody a necháme okapat. Postup ještě jednou zopakujeme. Odstraníme řasy a použijeme pouze uzavřené lastury.

  • 2

    Vložíme do velkého hrnce, zalijeme vínem a přidáme prolisovaný česnek. Zakryté zprudka povaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté vyjmeme a vývar uchováme. Z každé slávky odstraníme bezmasou polovinu lastury a rozložíme je na plech.

  • 3

    V misce promícháme nadrobno nakrájenou šunku s rozdrobeným chlebem, bazalkovým pestem a strouhaným zázvorem. Přidáme 1-2 lžíce vývaru.

  • 4

    Každou slávku pokryjeme vrstvou připravené směsi a na grilu rozpáleném na nejvyšší teplotu grilujeme cca 2 minuty dozlatova. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu