Teplé salámové košíčky s vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 530.7 mg
- Draslík 315.3 mg
- Vláknina 366.3 mg
- Vitamín A 366.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku. 
- 
                                2Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme. 
- 
                                3Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme. 
- 
                                4Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        