Krémová polévka z křemenáčů
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1577 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 604.5 mg
- Vláknina 7127.5 mg
- Vitamín A 7127.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křemenáče očistíme a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme olej přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme houby, hrnec zakryjeme a podusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Hrnec odkryjeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Do polévky přimícháme plátky nakládaných žampionů, prohřejeme a odstavíme. Již mimo oheň přidáme créme fraiche, dobře promícháme a podáváme. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        