Rajčata plněná vejci s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rajčata
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Pažitka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 259.2 mg
  • Draslík 466.1 mg
  • Vláknina 4232.5 mg
  • Vitamín A 4232.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme větší rajčata a seřízneme vršky. Vydlabeme semínka s částí dužiny, rajčata obrátíme, aby vytekla přebytečná tekutina. V pánvi rozehřejeme máslo, na máslo rozklepneme čtyři vejce, osolíme, opepříme a vařečkou rychle promícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, pánev odstavíme z ohně. Posypeme posekanou pažitkou, strouhaným sýrem, promícháme, touto směsí rajčata naplníme.

  • 2

    Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu