Těstoviny s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Ořechy lískové
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Oříšky piniové
  • 250 g Tagliatelle
  • 1200 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 411.7 mg
  • Vláknina 13854 mg
  • Vitamín A 13854 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 10.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 až 12 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Do mixéru nasypeme lískové oříšky, piniové oříšky a lehce rozmixujeme, přilijeme trošku oleje, přidáme sůl, pepř, znovu rozmixujeme. Postupně přiléváme zbytek oleje a pokračujeme v mixování. Výsledkem by měla být omáčka konzistence majonézy.

  • 3

    Na talíře upravíme těstoviny, doprostřed naneseme oříškovou omáčku a posypeme posekanými lístky šalvěje.

Komentáře k receptu