Plněný fenykl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Mrkev kořen
  • 60 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 800 g Telecí kýta
  • 800 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Likér zázvorový
  • 1 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1628 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 1890.6 mg
  • Vláknina 16335.5 mg
  • Vitamín A 16335.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenyklovou hlízu opatrně rozevřeme, abychom ji neroztrhli, vydlabeme dužinu, nakrájíme na malé kousky, cibuli, mrkev, pórek pokrájíme nadrobno, telecí maso rozkrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s masem, osmahneme, přidáme mrkev s pórkem a fenyklovou dužinou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, sůl, pepř, zakápneme likérem, zvolna dusíme 45 - 50 minut. Masovou směsí naplníme fenykly, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu