Do červena opékané brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 10.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stejně velké brambory uvaříme se slupkou v hrnci s osolenou vodou. Brambory nevaříme úplně doměkka, necháme je trochu tužší. Potom je scedíme a usušíme.

  • 2

    Ve velké pánvi, anebo ve fritovacím hrnci, brambory na oleji opékáme do červena a křupava.

Komentáře k receptu