Slávky v zázvorové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Zázvor celý
  • 250 g Mušle slávky
  • 40 g Citronová tráva
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 5 ml Olej sezamový
  • 15 ml Omáčka rybí
  • 25 ml Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 430 mg
  • Vláknina 450 mg
  • Vitamín A 450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme 5 minut. Slávky scedíme, ty, které se neotevřely, vyhodíme. Čerstvý zázvor očistíme, vložíme do mixéru, přidáme citronovou trávu, sojovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, zakápneme olejem a rozmixujeme.

  • 2

    Na talířky rozdělíme zázvorovou marinádu, přiložíme mušle i se skořápkami a podáváme.

Komentáře k receptu