Makrela s avokádovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Avokádo
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Makrela - filety
  • 40 g Cibule červená
  • 4 g Olej olivový extra panenský
  • 25 ml Limetková šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 443.3 mg
  • Vláknina 7755 mg
  • Vitamín A 7755 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z makrely osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran dozlatova. Filety necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Rajčata scedíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme rajčata, cibuli, česnek, osolíme a opepříme podle chuti, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.

  • 2

    Na talířky upravíme avokádovou omáčku, přiložíme kousky makrely a podáváme.

Komentáře k receptu