Nákyp z hovězího masa s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 464.4 mg
  • Draslík 735 mg
  • Vláknina 1694.5 mg
  • Vitamín A 1694.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby.

  • 3

    Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu