Vepřová panenka na hruškách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2762 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 281 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 152.5 mg
 - Draslík 1363.6 mg
 - Vláknina 3200 mg
 - Vitamín A 3200 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 23.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Hrušky nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
2) Máslo rozpustíme s cukrem na pánvi a přidáme hrušky. Necháme zkaramelizovat.
 - 
                                3
3) Přidáme sůl, pepř, tymián a litr vody a povaříme.
 - 
                                4
4) Až se omáčka trochu zahustí, přidáme hruškovici a smetanu.
 - 
                                5
5) Panenku naporcujeme a naplníme hruškami. Stáhneme provázkem, osolíme, opepříme a potřeme zbylými hruškami, které jsme rozmixovali.
 - 
                                6
6) Zprudka orestujeme a pečeme 20 minut na 180 °C.
 - 
                                7
7) Podáváme s hruškovou omáčkou.