Steak Chateaubriand
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2879 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 258 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 2266.3 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Brambory uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme nasekaný rozmarýn a smícháme ho s bramborami. Osolíme.
 - 
                                2
2) Maso osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi.
 - 
                                3
3) Ve výpeku z masa opečeme nasekanou šalotku, zakápneme brandy a necháme odpařit alkohol. Zalijeme smetanou.
 - 
                                4
4) Steak podáváme s rozmarýnovými bramborami přelitý smetanovou omáčkou.