Pečeně na česneku
Suroviny
- 200 g Šalotka
 - 300 g Hrášek
 - 300 g Brambory
 - 100 ml Mléko plnotučné
 - 1 ks Tymián
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Nové koření
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřová pečeně
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 204 mg
 - Draslík 1226.7 mg
 - Vláknina 4230 mg
 - Vitamín A 4230 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Maso osolíme, opepříme, přivážeme k němu tymián a orestujeme na dvou lžících másla ze všech stran. Dáme do pekáče.
 - 
                                2
2) Do pekáče přidáme plechovku rajčat, nasekaný česnek a šalotky, koření a 150 ml vody.
 - 
                                3
3) Pečeme přikryté na 180 °C asi hodinu.
 - 
                                4
4) Brambory i hrášek uvaříme, přidáme k nim mléko a máslo a připravíme z nich pyré.
 - 
                                5
5) Z vypečené šťávy z masa vyjmeme koření a povaříme ji na správnou hustotu. Podáváme.