Hovězí pečeně na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Česnek
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 77.3 mg
  • Vláknina 1598 mg
  • Vitamín A 1598 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu