Brambory s bylinkovými kotletami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1703 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 150 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 1978.3 mg
 - Vláknina 13455 mg
 - Vitamín A 13455 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Brambory nakrájíme na poloviny až čtvrtiny a přimícháme k nim polovinu šalvěje, šalotku na měsíčky, přepůlenou palici česneku, pepř a sůl. Zakápneme olejem a promícháme.
 - 
                                2
2) Pečeme na 180 °C na plechu vyloženém pečícím papírem 40 minut.
 - 
                                3
3) Bazalku, petrželku a šalvěj nasekáme najemno a smícháme se změklým másle. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
4) V kotletách nařízneme kapsu, kterou naplníme bylinkovým máslem, zpevníme párátkem a zprudka opečeme na oleji 2 minuty z každé strany. Poté je posypeme sezamem, dáme k bramborám a ještě 7 minut zapečeme.
 - 
                                5
5) Zakysanou smetanu smícháme se třemi stroužky drceného česneku a osolíme. Podáváme jako dip.