Játrová paštika s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 158.8 mg
 - Vláknina 2350 mg
 - Vitamín A 2350 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme a rozmixujeme.
 - 
                                2
Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut.
 - 
                                3
Meruňky nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Želatinu necháme nabobtnat.
 - 
                                5
Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu.
 - 
                                6
Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout.
 - 
                                7
Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                8
Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.