Máslové voňavé sušenky s levandulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.5 mg
 - Vláknina 3685.5 mg
 - Vitamín A 3685.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze sušené levandule otrháme lísky i květy (1.5 lžíce). V míse nejdříve smícháme máslo s květy i lístky, pak máslo vyšleháme. Přidáme cukr, znovu šleháme a nakonec přimícháme mouku. Těsto si dáme na vál a velice rychle ho zpracujeme na hladké těsto. Pokud se bude lepit, podsypeme ho moukou. Vypracované těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do ledničky na 1 hodinu.
 - 
                                2
Ztuhnuté těsto vyjmeme z lednice, vytvoříme z něj 2 válečky dlouhé asi a 15 cm, které obalíme třtinovým cukrem, pak je zabalíme znovu do fólie a odložíme do lednice na 2 hodiny.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 160°C. 2-3 plechy vytřeme máslem. Ztuhnuté válečky těsta nakrájíme na kolečka, z každého válečku 20 kusů. Poklademe je na plechy. Sušenky pečeme dozlatova 15-20 minut v horkovzdušné troubě. Upečené sušenky nadzdvihneme ještě horké špičkou nože a necháme je vychladnout.