Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 250 g Jogurt bílý smetanový
 - 150 ml Extra Virgin
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika sladká
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 špetka Pepř 4 barev
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 8.1 mg
 - Vláknina 741.7 mg
 - Vitamín A 741.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem.
 - 
                                2
Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici).
 - 
                                3
Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme.