Domácí majonéza z nového česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 277.7 mg
 - Draslík 24.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme si stroužky nového česneku a širokým ostrým nožem je na prkénku rozmačkáme a utřeme na jemnou kaši.
 - 
                                2
Čerstvá vejce (nejlépe domácí) rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme do šlehače, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý bílý pepř a utřený česnek. Směs rozšleháme, přidáme za stálého šlehání citrónovou šťávu a tenkým pramínkem přiléváme stále olej. Šleháme pomaleji, do doby až se hustá olejová směs změní v bělavou jemnou hmotu - majonézu.
 - 
                                3
Uchováváme ji v uzavřené sklenici v ledničce.