Kotletky z jehněčího masa s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 50 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 944.3 mg
  • Vláknina 17988.4 mg
  • Vitamín A 17988.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené jehněčí kotletky (bez kosti) potřeme jemně chilli olejem. Oloupané stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. Z omytých rozmarýnových a mátových snítek si otrháme lístky a posekáme je nadrobno, každé zvlášť. Nakládané artyčoky v oleji scedíme z nálevu a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme česnek téměř dozlatova. Pak přidáme kotletky, artyčoky, rozmarýn, snížíme teplotu a pečeme z jedné strany 1 minutu. Maso s artyčoky obrátíme a pečeme další minutu. Vše osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přilijeme víno, posypeme mátou a pečeme 3 minuty. Poté znovu vše obrátíme a pečeme další 3 minuty.

  • 3

    Upečené kotletky dáme na předehřáté talíře, obložíme je artyčoky, vše přelijeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu