Vepřové se znojemskou omáčkou a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 11 g
- Sodík 6264 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 743.1 mg
- Vláknina 17287.2 mg
- Vitamín A 17287.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso odblaníme, osolíme ho a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce ven.
-
3
Do výpeku z masa hodíme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědně. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny. Omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou,chvíli restujeme a podlijeme vlažnou vodou nebo bujónem.
-
5
Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.
-
7
Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou