Sváteční krkonošské kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 245.9 mg
 - Draslík 713.4 mg
 - Vláknina 5696.8 mg
 - Vitamín A 5696.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 120.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme.
 - 
                                2
V hlubším rendlíku zpěníme na tuku cibuli, poté k ní přimícháme houby i s vodou, v níž byly namočené, přidáme špetku soli, kmín, rozdrobenou bujonovou kostku, promícháme a vaříme zhruba čtvrt hodiny.
 - 
                                3
Poté přidáme brambory, přilijeme 200 ml vody a vaříme, až jsou brambory téměř měkké, zašleháme do polévky kvas a polévku dovaříme. Nakonec vlijeme smetanu, necháme ji prohřát a odstavíme.
 - 
                                4
Na talíře servírujeme vejce rozkrojené na čtvrtky a zalijeme polévkou.