Krkonošské kuře na ořechách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 573 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 690.4 mg
 - Vláknina 4202.5 mg
 - Vitamín A 4202.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlašské ořechy nastrouháme a odložíme do misky. Kuřecí stehna a prsa osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ve větším rendlíku rozpálíme máslo s olejem a maso z každé strany osmažíme. Pak maso pomalu podlijeme bílým vínem. Když se vytvoří pára, přilijeme 2 dl vody, rendlík zakryjeme pokličkou a maso dusíme při mírné teplotě doměkka. Během dušení maso poléváme šťávou, popřípadě dolijeme vodu.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme na talíř a do šťávy přimícháme ořechy. Pomalu je vaříme asi 3-5 minut, pak maso vrátíme zpět a společně povaříme dalších 5 minut a podáváme.