Plněný krkonošský řízek
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 20 g Petržel - nať
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Vejce slepičí
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 750 g Vepřová kýta
 - 30 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 100 g Tuk
 - 200 g Játra hovězí
 - 1 g Kmín celý
 - 10 g Houby sušené
 - 1 g Zázvor mletý
 - 20 g Česnek
 - 35 g Paprika sterilovaná
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1400 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 443.1 mg
 - Vláknina 1454 mg
 - Vitamín A 1454 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.
 - 
                                2
Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.
 - 
                                3
Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.
 - 
                                4
Vše podusíme, až je maso měkké.